Over mij

Thom Heijnen
Thom HeijnenPsycholoog & Psychotherapeut BIG
BIG-registratie: 39922206616
AGB-code: 94-016519
AGB-code praktijk 94 (0) 60 615

Aangesloten bij:
LVVP
VVCEPC
VVKP

Wie ben ik?

Mijn leven startte in een klein dorpje in de buurt van Sittard, waar ik als kleine ontdekker dicht bij de Maas, het voetbalveld en met uitzicht op de paardenwei op zoek ging naar alles wat de natuur en mijn omgeving mij te bieden had. Op mijn 13e verhuisde we naar Sittard, ging ik naar de middelbare school – het Trevianum – en was atletiek mijn grootste hobby. Nadat ik zwemmen en judo elk 5 jaar uitgeprobeerd had, bleek mijn plezier vooral bij het hardlopen te liggen. 

Na een leuke start in Sittard leerde ik in de stad waar ik gestudeerd heb – Maastricht – mijn lieve vrouw kennen. Samen met haar heb ik in 2021 een prachtige zoon gekregen. Wij wonen over de grens, in Aken. In onze vrije tijd proberen we zoveel mogelijk samen tijd door te brengen en dicht bij de natuur te komen, door te wandelen in de bossen en het landschap dat Aken en Zuid – Limburg rijk zijn.

In mijn praktijk in Vaals probeer ik het groene zoveel als mogelijk in de praktijk naar binnen te laten komen. Ik ben er van overtuigd (en niet alleen ik, ook de wetenschap) dat natuur een helend effect heeft. Vanuit mijn opleiding Gezondheidswetenschappen en de specialisatie Geestelijke Gezondheidskunde en later de opleiding Psychotherapie werk ik aan de hand van cognitieve-gedragstherapie. Mijn specialisatie richt zich op Schematherapie en Psychotrauma (met EMDR). Daarnaast probeer ik een verbinding te maken met client-gerichte therapie. Deze laatste therapie kenmerkt zich onder andere door echtheid, empathie en acceptatie.

Klachten waarmee ik werk zijn angstklachten (onder andere sociale fobie, paniekaanvallen, obsessies en compulsies, specifieke fobie (bijvoorbeeld angst voor enge ruimtes of hoogtes)). Naast angsten werk ik met stemmingsklachten (depressies en dysthemie). Maar natuurlijk ook als het probleem nog niet zoveel woorden heeft gekregen kan je bij mij terecht.

Opleidingen

  • Bachelor Geestelijke gezondheidskunde (2008 – 2011: Maastricht University)
  • Master klinische psychologie (2011- 2012 Maastricht University)
  • Postgraduaat cliëntgerichte psychotherapie (2012 – 2016)
  • Basis en gevorderden opleiding Schema therapie
  • Erkenningsnummer BIG: 39922206616
  • Lid Landelijke vereniging van vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten
  • Lid de Belgische Vereniging van Psychologen (BFP)